Excite

Meebo brengt alle messengers online samen!

De applicaties die horen bij sociale media lopen in de honderden. Iedereen die regelmatig online 'leeft', maakt gebruik van diverse messengers en accounts. Het kost de computer een hoop werk om al die applicaties tegelijk te laten draaien. Is daar niet een handige oplossing voor? Dat is er en het heet Meebo. Hier zijn vijf redenen om gebruik te gaan maken van Meebo!

1. Niets installeren!

Meebo vereist geen installatie. Er komt geen software op je computer, als je dat niet wilt. Je gaat gewoon naar Meebo.com en logt in. Als je een account hebt aangemaakt, ben je door een keer in te loggen gelijk verbonden met de meest populaire messengers. Zo staan al je vrienden van al die diverse accounts, zoals Facebook, MSN, ICQ en Google Talk handig bij elkaar. Scheelt weer zoekwerk. Wie veel gebruik maakt van Firefox, kan wel de Firefox plugin installeren. Meebo krijgt dan een eigen toolbar in de browser, waardoor je direct sites, foto's en bestanden vanaf het web kunt delen en ziet wanneer er iemand tegen je praat.

2. De Meebo Notifier

Je hoeft niets te installeren, maar het kan natuurlijk wel. Zo kun je de Meebo Notifier installeren. Hiermee kun je al je accounts vanuit de system tray bekijken. Je hoeft zelfs geen browser meer open te hebben! Je krijgt gewoon bericht als iemand on- of offline gaat en zelfs wanneer je een email binnenkrijgt. Dan hoef je dus niet heel je system tray vol te zetten met de notifiers van andere accounts, maar houdt Meebo alles voor je bij!

3. Alle mogelijkheden tot je beschikking

Wat je met je normale messengers kunt, kun je ook met Meebo. Of het nu gaat om het bekijken van elkaars webcam, het delen van bestanden of het spelen van spelletjes, met Meebo is alles mogelijk. Ook kun je je gespreksgeschiedenis opslaan!

4. Meebo op je telefoon

Uiteraard is Meebo ook erg mobiel. Je kunt Meebo gewoon gebruiken op de meeste smartphones. Dat is handig, want dan heb je alle accounts ook gewoon bij de hand tijdens het reizen. Zo blijf je in contact met je vrienden, waar je ook bent.

5. Chatrooms maken

Met Meebo kun je ook nieuwe vrienden maken. Je opent een openbare chatruimte over wat jou interesseert, zoals voetbal, politiek of een andere hobby. Mensen komen en gaan in jouw chatroom, waardoor je nieuwe mensen leert kennen. Je bent zelf moderator van je chatroom, dus jij bepaalt wat er gebeurt. Ook kun je de chatrooms van anderen bekijken. Handig!

Afbeelding: Meebo.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020