Excite

Meer dan vier miljoen levels voor Little Big Planet

Little Big Planet 1 en 2 behoren allebei tot de origineelste spellen van de laatste jaren. Vooral de mogelijkheid om eigen levels te creëren is populair. Ontwikkelaar Media Molecule heeft bekend gemaakt dat gebruikers gezamenlijk al meer dan vier miljoen levels in elkaar hebben gesleuteld. Dat zijn er nogal wat.

Sterker nog, dat zijn er zo ontzettend veel dat je ze nooit allemaal zult kunnen uitspelen, hoe hard je het ook probeert. Als je er twaalf uur per dag aan zou besteden en vijf minuten per level speelt, dan ben je bijna tachtig eer je alle levels hebt gezien.

Uiteraard is de ontwikkelaar in zijn nopjes. ‘Voor ons is het spannend om te zien wat de community doet met het spel, vooral wanneer ze de beschikking krijgen over nieuwe mogelijkheden en gereedschappen. We worden voortdurend verrast door hun innovatiedrift en creativiteit. Het is erg inspirerend.‘

Ook geliefd onder gebruiker is de mogelijkheid om het spel uit te breiden met verschillende kostuums en stickers voor de hoofdpersonen. Nieuw in de Playstation Store is het Tron pakket, waardoor de schattige mannetjes van Little Big Planet uit te dossen zijn in de kledij uit de film. En voor volgende maand kunnen de koddige poppetjes zelf omgetoverd worden in indrukwekkende soldaten, als het Killzone 3 Minipack beschikbaar komt.

De kans dat je uitgespeeld raakt met de Little Big Planet games is dus bijzonder klein. Dat weten de ontwikkelaars ook, getuige onderstaand reclamefilmpje.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020