Excite

Meer hardcore spellen op Kinect

Xbox 360 Kinect is een nieuwe manier van gamen. Je hebt geen controller nodig, maar het spel reageert volledig op de bewegingen die je maakt. Hier is een speciale sensor voor, die precies bijhoudt hoe je beweegt en wat je doet. Voor veel mensen is dit een geweldige manier van gamen, maar de echte gameliefhebbers zijn minder blij met de komst van de Kinect. De spellen zijn namelijk vooral gericht op een brede doelgroep en niet zozeer op de hardcore gamers.

Volgens Kevin Unangs van Microsoft zal dit in de toekomst veranderen. Het is de bedoeling dat er veel titels zullen uitkomen, speciaal voor de hardcore gamers. Hij zegt: “We hebben nu games als Child of Eden en Gunstringer van Twisted Pixel en dat is nog maar het topje van de ijsberg. In de toekomst ga je zeker meer van dat soort games zien.”

Dat er veel games zijn die voor het hele gezin zijn bedoeld, heeft volgens Kevin Ugangs een reden. Ze wilden Kinect interessant maken voor een grote doelgroep tijdens de release. Dit betekent echter niet dat de hardcore gamer wordt vergeten. Wel benadrukt Kevin Ugangs dat de Kinect functie bij het spel moet passen. Het moet dus geen add-on worden, maar werkelijk iets toevoegen. Juist omdat Kinect zo vreselijk veel mogelijkheden heeft, zullen ontwikkelaars hier in de toekomst zeker gebruik van maken. Gameliefhebbers hoeven dus niets te vrezen. Binnenkort zullen ook zij leuke spellen kunnen spelen met Kinect.

Afbeelding: Flickr, gebruiker bfishadow

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020