Excite

Meisje (14) vreest komst van 21.000 gasten op facebookfeestje

Een 14-jarig meisje uit Hertfordshire krijgt mogelijk een verjaardag die ze niet snel zal vergeten. Het meisje plaatste per ongeluk haar adres- en telefoongegevens op Facebook, in combinatie met een publiekelijke uitnodiging. In plaats van de geplande 15 vriendinnetjes, meldden maar liefst 21.000 mensen zich aan.

De moeder van Rebecca Javeleau, Tracey Livesey, heeft het feestje al geannuleerd, maar de politie is even goed ingeschakeld, omdat men bang is dat er toch gebruikers van Facebook op zullen komen dagen om de boel te verstoren. De moeder was niet zo blij met de actie van haar dochter. Zij merkt op dat Rebecca blij mag zijn als ze van haar een verjaardagskaart krijgt. Ze had zelf aangegeven dat Rebecca 15 vriendinnetjes uit mocht nodigen, maar hoorde via haar schoonzus dat inmiddels 8.000 mensen zich aangemeld hadden. En dat was nog maar het begin.

Bij het publiceren van de uitnodiging had Rebecca niet doorgehad dat ze het evenement openbaar maakte. Dat is haar duur komen te staan, want haar moeder heeft haar computer in ieder geval vast afgepakt.

De politie heeft al aangegeven dat ze iedereen afraadt om toch naar het plaatsje te komen. Ze vrezen een herhaling van de situatie in Merseyside, waar een 15-jarig meisje ook dacht alleen haar vriendinnen uit te nodigen. Hier kwamen uiteindelijk 50 mensen, die een spoor van ravage achter lieten. De schade van dat feestje wordt geschat op 15.000 pond. In dit geval gaat het echter om heel wat meer mensen en is de kans op een enorme schade natuurlijk aanzienlijk.

Afbeelding: Flickr, gebruiker MarieJane

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020