Excite

Merendeel Nederlanders elke dag online

Waar de meeste mensen tien jaar geleden nog geen (snelle) internetverbinding hadden, kunnen we nu niet meer zonder. Dat blijkt helemaal uit het feit dat maar liefst acht van de tien Nederlanders elke dag online zijn!

Het apparaat waarmee we de meeste tijd op het internet surfen is tot nu toe de gewone desktop pc, maar deze lijkt snel ingehaald te worden door de laptop en de tablet.

Onderzoeksbureau Synovate vroeg duizend mensen naar hun internetgewoontes. Met de laptop, smartphone, pc of tablet is maar liefst 80% van de ondervraagden iedere dag online. De gemiddelde duur is 109 minuten per dag, ofwel bijna twee uur. Dit is overigens geen stijging, want het internetgebruik wordt over het algemeen opgedeeld in korte sessies over de hele dag verspreid.

Van de ondervraagde mensen gebruikte 76% een desktop, terwijl de tablet en de laptop op de voet volgen met 72%. Daarnaast gebruikt nog eens 10% een smartphone om zich toegang tot het internet te verschaffen.

Uit het onderzoek blijkt eens te meer dat voor de gemiddelde Nederlander internet een eerste levensbehoefte is geworden. Van de mensen die werden ondervraagd voor de Online Barometer gaf maar twee derde aan niet meer zonder internet te kunnen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020