Excite

Met Google Sidewiki op elke website commentaar geven

Google Sidewiki is een nieuwe functie op je Google Toolbar die gisteren werd geïntroduceerd. Het idee is simpel: op elke site waar je terechtkomt, kan je commentaar achterlaten. Dat is dan te lezen voor andere gebruikers van Sidewiki. Ook zij kunnen vervolgens antwoorden of hun mening geven.

Er waren al een paar commentaardiensten beschikbaar, zoals Third Voice. Geen een werd een groot succes. Vaak kenden mensen de dienst niet, of zagen ze tegen het maken van nog een account op. Dat is natuurlijk anders met Google, waar heel veel mensen al een account voor hebben. Wie weet wordt Google Sidewiki dus wel een succes.

Zo werkt het: Eerst moet je de laatste versie van de Google Toolbar installeren. Dat is een plug-in voor Internet Explorer of voor Firefox. Vreemd genoeg is de eigen browser van Google, Chrome, nog niet ondersteund. De geavanceerde opties moet je aanzetten voor de knop van Sidewiki er bij komt staan. Let hier mee op: dit betekent ook dat zolang je Google account aanstaat, Google kan bijhouden welke sites je bezoekt.

Als het goed is, zie je nu bij elke pagina een tekstballonnetje of een potloodje aan de linkerkant. Druk je hierop, dan komt er een zijpaneel te voorschijn. Daar kan je commentaar achterlaten. De volgorde van de tekstjes zijn niet willekeurig. Die hangt af van wat Google weet over de gebruiker en wat er in het commentaar staat. Ook heeft Google een nieuw systeem waarmee het de complexiteit van zinnen kan analyseren. Commentaren kunnen verder ook gemakkelijk gedeeld worden met je contacten.

Afbeelding: Google

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020