Excite

De micro SD, wat kun je ermee?

De meeste elektronica van tegenwoordig komt met een geheugenkaart, al dan niet ingebouwd. Fotocamera's, mobiele telefoons, muziekspelers, enzovoorts. Maar soms heb je meer geheugen nodig dan dat de ingebouwde geheugenkaart je biedt. Bijvoorbeeld wanneer je veel foto's wilt maken op vakantie. Dan heb je vaak een micro SD geheugenkaart nodig voor extra opslagruimte.

Wat is een micro SD kaart?

Een micro SD kaart is dus, zoals gezegd, een geheugenkaart. De kaart is in het bijzonder een flashgeheugenkaart, dat zoveel wil zeggen als dat de kaart is gebaseerd is op het TransFlash-formaat van het merk SanDisk (vandaar 'SD' in de naam). Het maximale geheugen van een micro SD kaart is tot op heden zo'n 64 gigabyte.

Het formaat van een micro SD kaart

Vanwege het minuscule formaat wordt de kaart het meest toegepast in mobiele telefoons. Heel handig wanneer je een goede camera hebt op je telefoon, of apps wilt opslaan op je smartphone. De kaart zelf is 15 mm x 11 mm x 1 mm groot en weegt ongeveer een halve gram. Echt klein dus. Ongeveer zo groot als je een nagel van je vinger.

Extra geheugen

De 'gewone' micro SD kaarten van het oude type kunnen maximaal 4 gigabyte herbergen. Maar de vraag naar een groter opslagvolume nam drastisch toe waardoor SanDisk een nieuw type SD kaart op de markt diende te brengen. Dit werd de microSDHC. SDHC staat voor 'Secure Digital High Capacity'. Dit type geheugenkaart is geschreven in een nieuw format, waardoor het maximale geheugen enorm omhoog werd gekrikt naar zo'n 64 gigabyte. Het nadeel van de microSDHC is dat niet alle - voornamelijk oudere - apparaten dit format ondersteunen.

Een micro SD kaart aanschaffen

Ben jij op zoek naar uitbreiding van het geheugen van bijvoorbeeld je smartphone? Dan is een micro SD kaart je beste optie. Je kunt ze kopen bij elektronicazaken zoals Mediamarkt en Saturn, maar ook bij de diverse telefoonketens. Denk daarbij aan The Phone House of BelCompany. Neem voor de zekerheid je telefoon (of ander apparaat mee) om te testen of de micro SD kaart en je apparaat compatibel zijn!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020