Excite

Microsoft aangeklaagd om Kinect

Als het gaat om verkoopcijfers, dan is de Xbox360 aanvulling Kinect een regelrechte hit. Helaas voor Microsoft gaat dat niet zonder slag of stoot, want het wordt aangeklaagd door een bedrijf dat claimt dat Microsoft verschillende patenten zou hebben geschonden met Kinect.

Volgens Impulse Technologies heeft Microsoft in totaal inbreuk gemaakt op zeven patenten die gaan over technieken waarmee de bewegingen van spelers kunnen worden gevolgd. Ook zouden enkele trainingsgames van de Kinect op technieken berusten waar Impulse Technologies patent op heeft. Vooral de technologie waarop de sensor in Kinect berust is volgens Impulse Technologies gekopieerd.

Ook klaagt Impulse Technologies een achttal softwareontwikkelaars aan die zich niet houden aan de patenten. Het gaat voornamelijk om sportgames ontwikkeld door producenten zoals SEGA, Electronic Arts en Konami.

Het bedrijf wil een verbod bewerkstelligen op het overtreden van de patenten. Ook wil het geld zien van Microsoft voor gederfde inkomsten en de kosten voor de rechtszaak zelf.

Het is overigens nog maar de vraag of de rechtszaak een afloop zal kennen waarmee Impulse Technologies tevreden kan zijn. Officieel heeft Microsoft nog niet gereageerd op de aanklacht, maar waarschijnlijk heeft het bedrijf het legal team al aan het werk gezet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020