Excite

Microsoft gaat verdienen aan Android.

Microsoft wil flink gaan verdienen aan de verkoop van Android-toestellen. Dat klinkt vreemd, want de softwarefabrikant is natuurlijk druk doende om haar eigen mobiele OS, Windows Phone, op de markt te zetten. Het bedrijf uit Richmond meent echter dat er in Android een aantal technieken worden gebruikt waar Microsoft patent op heeft. Daarom eist het 15 dollar voor elke verkochte Android-telefoon van Samsung. Dat kan nog wel eens cashen worden.

Samsung is de grootse fabrikant van toestellen met het Android-OS. Eerder wist Microsoft al deals te sluiten met HTC en Amazon. Er gaan wel geruchten dat Samsung de schikking wil verlagen naar 10 dollar per verkocht toestel. In ruil daarvoor zou de Zuid-Koreaanse producent haar samenwerking met Microsoft op het gebied van de Windows Phone willen versterken.

Wat de bedrijven ook overeenkomen, zeker is wel dat Microsoft miljoenen gaat binnenhalen. Volgens persbureau Reuters heeft Samsung namelijk zo’n 19 miljoen smartphones verkocht in de afgelopen drie maanden.

Het is niet de eerste keer dat een bedrijf klaagt dat Google, de drijvende kracht achter Android, technieken ‘leent’ zonder ervoor te betalen. Ook in het Chrome OS, dat op Google’s Chromebook draait, zouden de nodige gepatenteerde technieken verwerkt zijn, waar Google geen licentie op heeft.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020