Excite

Microsoft komt met eigen versie Streetview

In navolging van Google gaat nu ook Microsoft een eigen versie van Streetview introduceren. De aan zoekmachine Bing gelieerde service zal Streetside gaan heten. Hoe origineel. De straten van Verenigde Staten zijn inmiddels door de Bing-auto's onveilig gemaakt, nu is het de beurt aan Europa.

De met camera's getooide auto's zullen als eerst Groot-Brittannië op de kaart zetten. Inmiddels rijden er vier in Londen, en binnen twee jaar moet de rest van het land op de foto gezet zijn. Net met Google Streetview het geval was, wordt ook bij Bing Streetside openlijk de vraag gesteld of de dienst de privacy van burgers niet in het geding brengt. Het verschil is dat Microsoft de tijd heeft gehad hierover na te denken.

Het bedrijf van Bill Gates zegt dan ook maatregelen genomen te hebben om privacyschending te voorkomen. Zo zullen alleen de stadscentra en toeristische attracties op de gevoelige plaat vastgelegd worden, werkt Microsoft samen met belangenorganisaties voor privacybescherming en is er een speciaal telefoonnummer beschikbaar gesteld voor mensen die zich aangetast voelen in hun privacy door bepaalde beelden.

''Microsoft is erg begaan met de individuele privacy en veiligheid van mensen. Daarom hebben we cutting-edge fotosoftware ontwikkeld die automatisch gezichten en kentekenplaten van auto's onherkenbaar maken,'' zegt Microsoft op de officiële website. Ook klachten neemt het bedrijf serieus: ''Microsoft heeft specialisten in dienst die iedere melding serieus nemen en snel zullen handelen om bezwaarlijke beelden te verwijderen.''

Afbeelding: Google Streetview

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020