Excite

Microsoft komt met Fix it Center

Microsoft doet er de laatste tijd van alles aan om haar gebruikers een zo goed mogelijke ervaring te geven. Het nieuwe Microsoft Fix it Center past precies in die filosofie. Dit digitale centrum onderzoekt je systeem, vindt problemen en lost deze vervolgens automatisch op.

Het systeem werkt eigenlijk heel gemakkelijk: het is in staat om nieuwe fouten op te sporen, door de informatie met betrekking tot bestaande problemen te verzamelen en deze informatie te gebruiken om nieuwe problemen te ontdekken. Vervolgens kunnen die automatisch opgelost worden, zodat je gewoon prettig door kunt werken.

Op dit moment is er alleen nog een bètaversie beschikbaar, maar daarmee kunnen veel problemen al opgelost worden. Via het Fix it Center kun je aangeven wat voor type probleem je hebt, om zo te ontdekken hoe lang het geleden is dat je hier iets aan gedaan hebt. De interface van het hulpcentrum is erg duidelijk en gebruiksvriendelijk en dat geldt ook voor de installatie die hier aan vooraf gaat.

Omdat het centrum alle informatie over zowel je software als hardware verzamelt, wordt je ondersteuning als het ware gepersonaliseerd. Hierdoor kun je er op rekenen dat de oplossing die je krijgt vaak de meest relevante voor jouw situatie is.

Op dit moment wordt Microsoft Fix it Center ondersteund door Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Een eigen versie kan gratis gedownloadworden.

Afbeelding: Flickr account deVos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021