Excite

Microsoft lanceert Office 2010 Business

Microsoft heeft haar nieuwste zakelijke editie van Office 2010 uitgebracht. De consumentenversie komt over een maand op de markt. Windows Live leden kunnen al gratis gebruik maken van de online versie, Office Web Apps.

Het nieuwe Office-pakket bestaat uit alle 2010 versies van de standaard Office-applicaties, als Word en Excel. Daarnaast bevat het pakket SharePoint, Visio en Project. Uiteraard ook in de 2010 versies.

Het grote voordeel van dit nieuwe pakket is dat het niet alleen draait op Windows-computers, maar ook deels toegankelijk is via smartphones. Ook werkt het via webbrowsers. Microsoft heeft eerder al bètaversies aangeboden aan gebruikers en kan daarom ongetwijfeld rekenen op veel belangstelling. Microsoft zelf rekent op een direct gebruik door 8,6 miljoen mensen.

Uiteraard is het Office-pakket weer verbeterd ten opzichte van de vorige versie en zijn er nu een aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Zo werkt de agenda beter en is deze verder uitgebreid, maakt de Outlook Social Connector het mogelijk om ook gegevens van sociale netwerken aan Outlook contacten te koppelen en kan met Microsoft Office Backstage View direct documenten gedeeld worden.

PowerPoint en Excel zijn iets verder uitgebreid, waardoor het nu mogelijk is om betere visualisaties weer te geven, ook in videobewerking én nieuwe sparklines te gebruiken om trends te laten zien.

Dankzij Office Web Applications kan overal gewerkt worden met de browserversies van de Office-programma’s. Deze mogelijkheid is overigens ook in een iets uitgebreidere, professionele versie beschikbaar. Daarvoor moet wel betaald worden.

Afbeelding: Flickr account s p a c e m a n

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020