Excite

Microsoft stort zich op online TV

Microsoft gaat concurrenten Google en Apple achterna en stort zich op de markt voor online TV. Hoewel de plannen nog niet helemaal uitgekristalliseerd zijn, voert Microsoft al wel gesprekken met verschillende mogelijke partners. Aan de hand daarvan kan gekeken worden welk plan uiteindelijk het meest levensvatbaar blijkt.

Een van de opties die Microsoft heeft, is het bekijken van TV via de Xbox. Ook een virtuele provider zou een mogelijkheid zijn. Mensen kunnen dan tegen een maandelijkse vergoeding tv via internet bekijken. Tot slot wordt er nog nagedacht over het opzetten van een collectie met zenders. Gebruikers kunnen dan zelf kiezen welke zenders ze willen hebben. Dit plan ligt in het verlengde van de huidige dienstverlening; sportzender ESPN is al te ontvangen via Xbox Live.

Voorlopig is men echter nog druk bezig met de ontwikkeling. Het nieuwe concept al waarschijnlijk dan ook pas eind volgend jaar verkrijgbaar zijn. Google levert een zelfde dienst al even in de vorm van Google TV, waarbij een settopbox van Sony gekoppeld is aan het systeem van Google. Dit is echter op dit moment alleen nog in de Verenigde Staten verkrijgbaar.

Apple TV van Apple is wel verkrijgbaar in Europa, maar dat zit net iets anders in elkaar; Apple TV biedt met een losse box een combinatie tussen internet en televisie.

Wanneer de dienst van Microsoft precies gelanceerd zal worden, en wat de kosten zijn, is nog niet bekend.

Afbeelding: Flickr, gebruiker scobleizer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020