Excite

Microsoft stuurt Turkse werknemers als beloning naar Mekka

Al langer gebruiken bedrijven zogenaamde ‘incentives’ om de verkopen de hoogte in te krijgen: wanneer een verkoper voor een bepaald bedrag aan goederen verkocht, dan krijgt hij een cadeautje. Soms zijn dit dvd-spelers of andere elektronica, andere keren gaat het om reisjes. Microsoft heeft in Turkije wel een heel curieus incentive bedacht. Turkse dealers die voor 40.000 dollar aan Microsoft producten aan de man brengen, mogen geheel verzorgd op pelgrimstocht naar Mekka!

Volgens een woordvoerder van een Amerikaans bedrijf krijgen de verkopers daarnaast voor elke 25.000 dollar die daarna wordt verkocht een extra ticket, zodat ook familie of vrienden mee kunnen.

Daarmee is overigens nog niet gezegd dat de reis geheel gratis wordt. Steeds vaker komen pelgrims met een enorme hoeveelheid aan souvenirs en snuisterijen terug. Het verkoop en vervoer hiervan zal niet voor rekening van Microsoft zijn.

Mekka is een stad in Saudi-Arabië, die elk jaar weer door miljoenen moslims wordt bezocht. De pelgrimstocht, ook wel de Hajj genoemd, is verplicht voor iedere moslim die ervoor de financiële middelen heeft en er fysiek toe in staat is. Door het groeiende aantal pelgrims dat de stad ieder jaar bezoekt, wordt het steeds moeilijker om alles in goede banen te leiden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019