Excite

Microsoft volgt Apple op de voet voor Windows 8

Microsoft lijkt eindelijk in de gaten te hebben dat het helemaal geen gek idee is om ook eens wat over te nemen van concurrenten. De laatste tijd lijkt het bedrijf vooral een voorbeeld te nemen aan Apple, dat – veelal ten koste van Microsoft – de afgelopen jaren alleen maar aan het groeien is.

Een uitgelekte presentatie van het bedrijf benadrukt het betrouwbare en goede imago dat Apple heeft en geeft aan dat de klant het idee heeft met Apple een goed geïntegreerde oplossing te krijgen. Bovendien blijkt dit precies hetgeen te zijn waarvoor klanten ook willen betalen, wat betekent dat het een goede mogelijkheid voor Microsoft zou kunnen zijn om extra geld te verdienen.

Uit de presentatie blijkt ook dat er een speciale Windows Store komt, die een beetje is afgeleid van de App Store van Apple. Programma’s en andere applicaties zouden via die winkel gedownload kunnen worden. Tot slot geeft de presentatie het een en ander prijs over Windows 8, de opvolger van het succesnummer 7. Het is in ieder geval de bedoeling dat Windows 8 sneller opstart en dat er een nieuwe variant van Explorer uitkomt, waarin onder meer gewerkt moet kunnen worden met gezichtsherkenning. Door te werken met dit systeem, in combinatie met een webcam, zou een wachtwoord niet meer nodig zijn. De camera herkent immers direct de gebruiker.

Microsoft heeft vooralsnog niet willen reageren op het lekken van de presentatie, waardoor nog niet bevestigd kon worden of het daadwerkelijk om een authentieke presentatie van Microsoft zou gaan.

Afbeelding: Flickr account World Economic Forum

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020