Excite

Miljoen boeken legaal en voor niks downloaden

Ok, de laatste Stephen King zal je er niet vinden. Maar zoek je leesvoer en betaal je liever niet, probeer dan de nieuwe functionaliteit van Google Books!

Sinds gisteren biedt Google Books meer dan één miljoen boeken aan in downloadbaar formaat. Het mooiste is EPUB, dat je bijvoorbeeld op je iphone kan lezen, het bekendste is PDF. Het voordeel van EPUB is dat je tekst altijd zal doorlopen en er niet raar zal uitzien, hoe klein je scherm ook is. Bovendien zijn de bestanden erg klein. Krijg je het bestand niet open, download dan even FBReader.

Wil je het helemaal mooi maken en toch een beetje investeren, koop dan een e-book reader. De PRS-505 van Sony, bijvoorbeeld, kan zowel EPUB als PDF lezen, naast TXT en DOC-bestanden. Doordat er geen achtergrondlicht is, worden je ogen niet moe van het lezen. Dat in tegenstelling tot lezen op een computerscherm. Deze lezer voor elektronische boeken is sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar. De bekende Kindle van Amazon, die ongeveer dezelfde functionaliteit heeft, wordt nog niet in Nederland verkocht.

Hoe dan ook, er zijn manieren genoeg om e-books te lezen. Je kan meteen beginnen met downloaden door naar Google Books te gaan, een boek te kiezen en rechtsboven de download te starten (zie afbeelding). Bovendien is volgens onderzoek lezen de beste ontspanning die je kan hebben. En dankzij Google heb je meteen boeken genoeg!

Afbeelding: google books

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021