Excite

Miljoenenclaim Activision Blizzard komt voor rechter

Activision Blizzards miljoenenclaim tegen Electronic Arts komt voor de rechter. Het bedrijf eist 400 miljoen van Electronic Arts omdat het bedrijf twee van de belangrijkste ontwikkelaars van het bedrijf Infinity Ward zou hebben weggelokt.

De rechter heeft inmiddels bepaald dat deze zaak in behandeling zal worden genomen. Dat betekent dat Activision Blizzard dus voldoende materiaal en feiten heeft aangedragen voor een rechtszaak. Electronic Arts is het hier niet mee eens, maar aangezien Activision de rechter er van wist te overtuigen dat EA vertrouwelijke informatie via de twee belangrijkste ontwikkelaars probeerde te verkrijgen.

Het gaat hierbij om Vince Zampella en Jason West. Het tweetal verbrak de samenwerking met Activision en begon daarna met studio Respawn Entertainment, die weer werkt voor EA. Voor EA zou dit de beloning zijn van hard werk: het bedrijf zou de ontwikkelaars al sinds de zomer van 2009 proberen weg te halen bij Activision.

Zampella en West zijn zelf overigens ook nog in juridische strijd verwikkeld met Activision. Na de release van de game Call of Duty: Modern Warfare 2 ontstond er een meningsverschil tussen Activision en Infinity Ward. Als gevolg daarvan werden de twee ontwikkelaars ontslagen. Hier zou het wederom gaan om financiële meningsverschillen. In hoeverre de ontwikkelaars eventueel op zouden kunnen draaien voor de enorme claim van Activision is niet bekend.

Afbeelding: Flickr account popculturegeek.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020