Excite

Minder handig op internet

Europese jongeren zijn niet zo handig met internet als altijd werd gedacht. Dit blijkt uit onderzoek van EU Kids Online. Vooral jongeren tussen de 11 en 13 jaar kunnen nog niet zo goed met internet overweg.

Tussen de Europese landen zijn er volgens Nu.nl behoorlijk wat verschillen. Jongeren in Finland zijn het handigst, gevolgd door die in Slovenië en Nederland. In Ierland en Turkije zijn jongeren online het minst actief.

Internetbezoekers tussen 9 en 16 jaar gebruiken de computer het meest voor huiswerk, spelletjes, Facebook en Twitter. Berichten plaatsen op websites of bloggen doen ze veel minder.

De helft van de jonge tieners zegt volgens het onderzoek zelfstandig eenvoudige taken op internet te kunnen doen. Onder 15- tot 16-jarigen is dat gestegen tot driekwart. Vooral kinderen uit gezinnen met een hogere sociaaleconomische achtergrond zijn handiger met internet.

Een woordvoerster van een van de onderzoekspartijen zegt volgens Nu.nl 'dat goede kennis van jongeren van internet veel economische een maatschappelijke voordelen biedt'. "Het is daarom belangrijk dat overheid en bedrijfsleven ondersteuning bieden om jongeren vaardiger te maken. Ook scholen zouden een belangrijke rol moeten spelen bij de digitale ontwikkeling van kinderen." Het onderzoek werd betaald door de Europese Commissie.

Afbeelding: Flickr account uros velickovic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018