Excite

Minder iPhones gestolen dankzij 'kill switch'

  • © Getty Images
Sinds de fabrikant nieuwe iPhones voorziet van zogenaamde 'kill switches', is het aantal diefstallen ervan aanzienlijk gedaald, in ieder geval in de drie grote steden New York, San Francisco en Londen. Het aantal gestolen iPhones daalde met maar liefst 40 procent in San Francisco en 25 procent in New York. In Londen werd zelfs de helft minder gestolen.

In september 2013 begon Apple voor het eerst met het uitrusten van de iPhones met een kill switch, waarmee het toestel op afstand uitgezet kan worden, op het moment dat deze gestolen wordt. Op die manier is het toestel onbruikbaar voor de dief. Tot die tijd was er altijd wel een manier te vinden om de telefoon te kraken.

Apple is niet de enige fabrikant die deze kill switch gebruikt op de telefoons. Ook Samsung en Google hebben al kill switches toegepast. Naar verwachting komt er dit jaar ook eentje voor Windows-telefoons. Overigens is het niet zo dat alle telefoons standaard ook de kill switch geactiveerd hebben. Apple doet dit wel met haar telefoons, maar in sommige gevallen moeten gebruikers zelf iets activeren voor de kill switch ook daadwerkelijk gebruikt kan worden.

Op dit moment pleiten lobbyisten voor nieuwe wetten die het gebruik van een kill switch verplicht stellen. Op die manier hopen ze criminaliteit tegen te gaan. In steden als San Francisco en Oakland zijn incidenten die te maken hebben met telefoondiefstal goed voor meer dan de helft van alle misdaden. Hierop ingrijpen zou dus een grote impact kunnen hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021