Excite

MindPlay: bepaal zelf hoe je film eindigt

Films kijken is leuk, maar het komt regelmatig voor dat het einde toch niet helemaal is wat je ervan verwacht had. Of eigenlijk: wat je ervan gehoopt had. Met MindPlay wordt dat helemaal anders. Hiermee kun je namelijk zelf bepalen hoe een film afloopt.

MindPlay is vergelijkbaar met de kinderboeken, waarbij lezers zelf kunnen kiezen hoe het verhaal verloopt. Na een aantal pagina’s kom je dan voor een keuze te staan, die het verloop van het verdere boek bepaalt. MindPlay werkt net zo, maar dan met beelden. Bovendien hoef je als kijker niet door te bladeren naar een volgende scène, maar wordt de film aangestuurd door hersengolven. Je hersengolven worden opgepikt door een headset, die vervolgens signalen doorstuurt naar het MindPlay-systeem.

Je krijgt niet altijd je zin; als je een film met meerdere mensen kijkt, verloopt de film op de manier zoals de meerderheid dat wil. Als je alleen kijkt, verloopt de film natuurlijk wel altijd volgens wens.

Op dit moment zijn er twee MindPlay-films beschikbaar: Paranormal Mind en Bullet Dodger. Je kunt ze voor één pond per stuk kopen. De benodigde headset is met ongeveer honderd euro wat duurder, maar die kun je wel voor elke film gebruiken.

Afbeelding: Flickr account williamcho

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020