Excite

Mobiel betalen met Google

Als het aan Google ligt trek je straks niet meer de portemonnee bij de kassa, maar haal je je telefoon tevoorschijn om de boodschappen te betalen. De internetgigant denkt er volgens Businessweek aan een service aan te bieden voor mobiele betalingen gebaseerd op near-field communication (NFC).

NFC is een draadloze techniek die gebruikt maakt van een hoge frequentie om op korte afstand, ongeveer 10 centimeter, te communiceren. Het kan signalen verzenden, maar ook ontvangen. Een cassière zou het verschuldigde bedrag dus naar de telefoon met NFC kunnen sturen, waarna de klant op dezelfde manier de betaling kan doen.

Volgens bronnen die aan het project werken onthoudt de NFC-chip alle financiële gegevens van de gebruiker, zoals kortingsbonnen en klantenkaarten. Ook moet het met het systeem mogelijk worden online aankopen te doen. Met de chip zou je een reclameposter kunnen scannen, om het product vervolgens direct op internet te bestellen.

Aan interesse voor de ontwikkelingen heeft Google in ieder geval geen gebrek. Volgens CEO Eric Schmidt wordt de nieuwe betalingsmethode mogelijk in de eigen Androidsystemen verwerkt. Verder zou Apple interesse hebben, evenals de telefonieproviders Verizon, AT&T en T-Mobile. Ook PayPal en Visa zouden bezig zijn met de ontwikkeling van een soortgelijk betalingssysteem.

Afbeelding: Flickr, gebruiker arrayexception

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021