Excite

Mobiel dataverbruik stijgt wereldwijd explosief

Nederlandse providers Vodafone en KPN hebben aangekondigd om de prijzen fors te gaan verhogen voor degenen die veel data gebruiken. En dat terwijl het gebruik van mobiele data wereldwijd enorm aan het stijgen is. Uit onderzoek van Allot Communications blijkt dat het gebruik in het eerste halfjaar met maar liefst 77 procent is gestegen.

Een groot deel van het dataverbruik komt ten laste van videostreaming. Van alle mobiele data die gebruikt wordt, gaat 39 procent naar videostreaming. Dit betekent een stijging van 93 procent.

Ook het gebruik van VOIP steeg explosief met 101 procent. Volgens de onderzoeker is te zien dat, terwijl applicaties als Skype en Google Talk steeds populairder worden, mensen minder gaan bellen en sms’en.

Uit het onderzoek blijkt dat de App Store van Apple vooralsnog een stuk populairder is dan de Android Market. Van alle dataverkeer die naar deze downloadwinkels ging, nam de App Store maar liefst 84 procent voor haar rekening.

Wanneer we kijken naar de groei in dataverkeer, is het niet verwonderlijk dat veruit de meeste providers gestopt zijn met het aanbieden van onbeperkt dataverkeer. Volgens Techzine hebben wereldwijd 51 procent van de providers te kennen gegeven weer met datalimieten te gaan werken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020