Excite

Mobiele advertenties verhogen omzet Facebook

  • © Getty Images
Facebook zag haar omzet in het laatste kwartaal van 2014 aanzienlijk toenemen. Deze steeg van 2,59 miljard dollar naar maar liefst 3,59 miljard dollar. Dit gaat om een stijging van maar liefst 49 procent. De winst in het vierde kwartaal was 701 miljoen dollar.

Vorig kwartaal lag de winst voor Facebook nog op 523 miljoen dollar. De voorspellingen voor het vierde kwartaal lagen ook een beetje in die richting. Door nu een winst te boeken van 701 miljoen dollar worden de verwachtingen ruimschoots overtroffen. Eind 2014 had Facebook een jaaromzet van 12,4 miljard dollar. In 2013 was dat nog 7,8 miljard dollar.

De winst zou vooral te danken zijn aan de mobiele advertenties die op smartphones vertoond worden. Steeds meer gebruikers stappen over op mobiel en dat is te merken in het aantal mobiele advertenties. Ook het aantal actieve gebruikers blijft op een hoog niveau. In het derde kwartaal van 2014 waren dit er 1,39 miljard.

Overigens is het wel de vraag of deze positieve groei door blijft zetten. Veel gebruikers klagen over de onduidelijkheid rondom de privacymaatregelen die Facebook treft en de mate waarin gegevens van gebruikers verkocht worden aan derden. Veel mensen kiezen er daarom voor zich af te melden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021