Excite

Mobiele diensten Google naar desktop

Steeds vaker kunnen we op onze mobiele telefoon dingen doen die voorheen alleen op de laptop of de gewone computer uit te voeren waren. Denk hierbij aan het kijken naar YouTube of het bewerken van een tekstdocument. Maar dat het ook de andere kant op kan werken, dat bewijst Google. Het Amerikaanse zoekbedrijf brengt namelijk een aantal mobiele diensten naar de desktop.

De belangrijkste en handigste van deze mobiele diensten is misschien wel Google Voice Search. Kon je op je mobiele telefoon al een zoekterm inspreken in plaats van typen, straks kan dat ook achter de thuiscomputer. De mobiele versie wordt al ontzettend veel gebruikt: dagelijks spreken mensen genoeg zoekopdrachten in om een audiobestand van twee jaar te vullen.

Op een smartphone is Voice Search vooral handig omdat het niet nodig is om een zoekterm met een priegeltoetsenbordje in te toetsen. Maar ook op de desktop kan Voice Search zijn nut bewijzen. Als je niet precies weet hoe een woord gespeld wordt, kan je het gewoon inspreken. Google zoekt dan de spelling voor je uit. Voorlopig is Voice Search alleen beschikbaar voor gebruikers van Googles browser Chrome.

Ook een variant van Google Goggles komt naar de computer toe. Search by Image laat gebruikers foto’s uploaden, waarna Google probeert uit te zoeken wat er op die foto staat. Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen wie de maker is van een mooi beeldhouwwerk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020