Excite

Meer over mobile internet

Mobile internet - ook wel mobiel internet genoemd - is ideaal voor iedereen die buitenshuis internet wil kunnen gebruiken. Als je een keer wat wil opzoeken, je tijdens de treinreis niet wil vervelen of alvast wat werk wil doen als je onderweg bent, dan is mobile internet echt een ideale oplossing.

Mobile internet kent verschillende vormen. Zo heb je mobiel internet voor op je telefoon. Met de meeste toestellen kun je mobile internet gemakkelijk gebruiken, maar met name de smartphones zijn speciaal ontworpen om onderweg optimaal gebruik te kunnen maken van mobiel internet. Je hebt dus het meeste aan mobile internet voor je mobiel als je een goede telefoon hebt.

Natuurlijk heb je ook mobile internet voor op je laptop. De Dongel is hier een goed voorbeeld van. Met de Dongel kun je via het telefoonnetwerk verbinding maken met het internet door een USB-stick aan te sluiten op je laptop. Zo kun je waar dan ook gebruikmaken van internet, bijvoorbeeld in de trein.

Draadloos internet valt in principe ook onder mobile internet. Het enige nadeel is dat je niet overal beschikt over een draadloos netwerk. Soms moet je bovendien extra betalen om gebruik te maken van het draadloos internet, bijvoorbeeld in diverse hotels. Het voordeel van draadloos internet is dat je vaak minder betaalt dan voor mobile internet dat je altijd hebt, en dat er steeds meer draadloze internetpunten zijn waar je gratis gebruik van kunt maken.

Met bovenstaande vormen van mobile internet heb je een goed overzicht van welke vorm wellicht geschikt is voor jou. Vervolgens kun je de beste aanbieder van mobile internet zoeken en ben je straks overal online.

 (photo © NET-BUSINESS)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019