Excite

Mogelijk toch Facebook-telefoon

Hoewel Facebook met uitgestreken gezicht beweert geen enkele interesse te hebben in het uitbrengen van een speciale Facebook telefoon, blijven de geruchten maar de ronde doen. In de wandelgangen wordt gesproken van een telefoon gemaakt door fabrikant HTC.

Wat de geruchten aanzwengelt is dat bij enkele gebruikers er een mysterieus ‘call’ knopje op de Facebook pagina is verschenen. Ook wordt er gesproken van een focusgroep die de mogelijkheden van een Facebook telefoon aan het onderzoeken is.

Volgens de verhalen rond deze focusgroep zal de Facebook Phone altijd weten waar hij is omdat GPS ten alle tijden aan staat. Verder zou het apparaatje heel weinig geheugen krijgen voor opslag, omdat dit vooral online moet gaan gebeuren. Verder zijn de Facebook meldingen natuurlijk goed geïntegreerd en is er een plekje ingeruimd voor locatiegevoelige aanbiedingen.

Een andere bron meldt dat fabrikant HTC maar liefst twee Facebook modellen lanceert op het Mobile World Congress volgende maand. Waarschijnlijk worden ze voorzien van een aangepaste versie van Android en zullen ze verkrijgbaar zijn in de welbekende Facebook kleuren.

HTC maakte eerder al de Nexus One voor internetgigant Google. De komende maanden zullen uitwijzen hoeveel er waar is van de geruchten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Johan Larsson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020