Excite

Mogelijkheden Google Maps blijken eindeloos

Terwijl deze week het nieuwe Google Buzz werd gelanceerd, zijn bedrijven en organisaties nog niet uitgespeeld met oude applicaties van Google. Zo is de kracht van Google Maps nog lang niet ten volle benut. Daar kan veel meer uitgehaald worden. En dat doen steeds meer ontwikkelaars. Zo is er nu het Map Envelope. Een website waarbij je een locatie invoert en een tekst, waarna de binnenkant van een envelop wordt voorzien van een satellietfoto van jouw locatie en de tekst. Erg hip, erg design, erg snailmail 2.0. Aan de binnenkant van de envelop kan iedereen zien waar je bent en wat je doet. Erg handig dus, dat gebruik van Google Maps als design.

Een heel andere vorm is de Google Maps 3D-kaarten met een Olympisch thema. De Olympische Spelen zijn tenslotte begonnen en ook daarin speelt Google een rol. Olympicsin3D heeft drie opties. Athletes & Events laat zien waar alle atleten vandaan komen, toont een medaillespiegel en een televisiegids. Being There laat Vancouver en het Olympisch gebeuren in 3D zien. Je vindt handig restaurants, Olympische evenementen en bezienswaardigheden. Tot slot is er nog Getting There. Die kaart laat zien waar in Vancouver alle vervoersmogelijkheden zijn. Van trein tot bus, van boot tot vliegtuig, alles is in een oogopslag te zien.

Tot slot nog de Gmaps Pedometer. Dat is geen Google Maps-applicatie waarbij de pedo's in de buurt gespot kunnen worden, maar een soort navigatiesysteem voor wandelaars en hardlopers. Oftewel, de meest handige manier om een trainingsrun te plannen. Je geeft je startpositie aan en je stoppositie op 'recording' te klikken en dan te dubbelklikken op de gewenste positie. Google Maps rekent de beste route uit, de afstand en laat zien op welke punten je hoeveel kilometer hebt afgelegd. Je kunt het ook in mijlen weergeven. Zo weet je altijd hoe je moet lopen en kun je je trainingsschema beter bijwerken.

Afbeelding: Flickr, schoschie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020