Excite

Moslimextremisten niet welkom op Facebook en YouTube

De moslimextremistische beweging Sharia4Belgium is niet welkom op YouTube en Facebook. YouTube verwijderde de moslimextremisten en hun provocerende propagandafilmpjes van de website, vanwege ‘verschillende of ernstige schendingen van onze communityrichtlijnen’. Ook de pagina die de moslimextremisten op Facebook onderhielden is onbereikbaar.

Sharia4Holland is nog wel steeds bereikbaar op YouTube. Dat is opmerkelijk omdat de twee organisaties feitelijk hetzelfde zijn, en grotendeels vergelijkbare informatie op hun websites delen.

Via een overkoepelend internationaal Sharia-kanaal op YouTube is Abu Imran, de Vlaamse leider van beide Sharia-organisaties, nog wel te zien. In videoboodschappen houdt hij toespraken in het Nederland, staande voor een zwarte vlag. Die vlag wordt ook door terreurorganisatie Al-Qaeda gebruikt als symbool voor de jihad.

Een van de filmpjes van de overkoepelende internationale Shariaclub is recent ook door YouTube verwijderd. Op het filmpje was te zien hoe Osama bin Laden jihadisten aanvoert, en de vlag van Al-Qaeda op het Witte Huisplant.

De Sharia-organisaties van Abu Imran krijgen veel kritiek. Zelfs de radicale imam Fawaz Jneid uit Den Haag noemt de clubleden ‘gekken en criminelen’. Volgens Jneid brengen ze Nederlandse en Belgische moslims in de problemen.

De laatste rel die Abu Imran veroorzaakte was na de dood van de Marie-Rose Morel. De ex-senator van het Vlaams Belang overleed aan kanker. Volgens Imran ging zij ‘voor alle eeuwigheid naar de hel’. Kort na zijn uitspraak ging het YouTubekanaal van Shariah4Belgium op zwart.

Afbeelding: Flickr, gebruiker monaxle

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021