Excite

Haal het beste uit Mac OS X Mountain Lion

Apple heeft de nieuwe upgrade van haar besturingssysteem Mac OS X geïntroduceerd. Zoals in de lijn der verwachting lag, heeft ook dit systeem de naam van een katachtige gekregen: Mountain Lion. Maar wat is nu het verschil met vorige systemen. Oftewel: wat biedt Mountain Lion meer dan bijvoorbeeld Lion of Snow Leopard?

Nieuwe features in Mountain Lion

Een van de belangrijkste nieuwe kenmerken van Mountain Lion is dat het de Mac, de iPad, iPod Touch en iPhone nog meer samenbrengt. Met iCloud wordt het nog makkelijker om alles te synchroniseren, zodat je mail, agenda's, contacten, herinneringen, documenten, aantekeningen en andere zaken helemaal up-to-date zijn. Ongeacht op welk apparaat je ze bekijkt. Ook verschillende onderdelen van de iPhone en de iPad worden naar de Mac gebracht. Zo biedt Mountain Lion ook het handige Reminders, een programma waarmee je in een handomdraai to-do lijstjes maakt. Hetzelfde geldt voor Notes, dat nu al geïntegreerd was in Mail, maar ook op zichzelf komt te staan.

Ook nieuw is iMessage, het sms-programma dat ook op de iPhone te vinden is. Hiermee kun je gemakkelijk gesprekken voeren, foto's doorsturen en zelfs documenten verzenden. Ook is het mogelijk om berichten naar een hele groep te sturen. Met de beveiliging zit het wel goed; de speciale encryptie zorgt ervoor dat berichten veilig en privé blijven.

Een andere handige feature is Notification Center, oftewel: meldingencentrum. Op je bureaublad krijg je dan een melding te zien als er iets nieuws voor je is, bijvoorbeeld een uitnodiging voor een agenda item, een nieuwe mailbericht of een nieuwe update. Zo zie je in één oogopslag hoe het ervoor staat.

Dicteren in Mountain Lion

Ook leuk, zeker voor mensen die niet dol zijn op typen: dicteren. Je kunt in het Engels, Frans, Duits en Japans praten tegen je Mac en die zorgt vervolgens voor een uitwerking in een tekstverwerker. Ook leestekens noem je gewoon en worden vervolgens uitgeschreven. Dit bespaart veel tijd, want op deze manier kun je gewoon dingen dicteren terwijl je bijvoorbeeld de vaat doet of een pakketje inpakt. En naast al deze items heeft Mountain Lion nog meer dan 200 andere nieuwe kenmerken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020