Excite

MSN op school en op het werk

Ben je op school, op het werk of op gelijk welke plaats waar het maar niet lukt op MSN messenger te komen? Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar om dit soort problemen op te lossen, maar grofweg kan je toegang krijgen via een browser of via een programma dat je draait vanaf een USB-stick. De twee oplossingen hebben hun voordelen en nadelen...

Als je via je browser (Firefox, Internet Explorer of wat dan ook) op MSN wil, kan je van de gloednieuwe website MSN op School gebruik maken. Het werkt heel simpel: gewoon gebruikersnaam en wachtwoord ingeven en je krijgt verbinding met de webmessenger van MSN, die eigenlijk al heel lang bestaat. Het werkt wel, maar je hebt een plugin nodig en het blijft redelijk traag. Natuurlijk is het helemaal niet nodig om naar bovenvermelde website te gaan,  Webmessenger werkt ook.

Functioneel een stuk beter is Meebo, ook al lijkt het veel minder op de normale MSN messenger. Met deze website kan je niet alleen op je MSN account, maar ook op yahoo, facebook chat, icq en nog een paar anderen. Dat kan ook nog eens allemaal tegelijk, wat erg handig is. Wel krijg je redelijk wat reclame te verwerken.

Werkt dit niet goed of heb je liever een volwaardig chatprogramma zonder reclame, kan je proberen bijvoorbeeld Pidgin of  Portable Miranda te gebruiken vanaf je USB-stick,  zoals eerder besproken in dit artikel. Afhankelijk van hoe de systeembeheerder ervoor gezorgd heeft dat je niet op messenger kan, werkt dit wel of niet, het blijft een kwestie van uitproberen.

Je kan ook Ebuddy eens proberen, wacht dan best wel even tot het reclamefilmpje in het begin afgelopen is. Je kan vanaf deze pagina gewooon inloggen:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020