Excite

MTV gaat ‘behind the scenes’ bij Facebook

MTV staat bekend om haar reality programma’s en mag binnenkort weer een nieuwe aan haar lijstje toevoegen. De zender gaat namelijk ‘behind the scenes’ bij Facebook en maakt daar een interessante show van die woensdag 30 maart uitgezonden wordt.

De special duurt 30 minuten en zal onder meer interviews met een Facebook Engineer, een lid van de marketingafdeling en CEO Mark Zuckerberg bevatten. Ook wordt een van de 24-uurs ‘hackathons’ van Facebook gevolgd. Tijdens deze ‘hackathons’ gaan de werknemers ook ’s nachts door om nieuwe dingen te ontdekken. De enige regel: ze mogen niet werken aan dingen waar ze dagelijks aan werken.

De show wordt bijzonder en laat een echt kijkje achter de schermen zien. Zelfs mensen die denken alles over Facebook te weten, kunnen hier nog wat van leren. De ervaringen van de werknemers worden gevolgd, maar ook de beveiliging van de site. Ook is er aandacht voor de innovatieve manieren waarop steeds weer gezocht moet worden naar vernieuwingen.

Zeker als je de film The Social Network hebt gezien, is dit een welkome invulling voor een echt kijkje achter de schermen. Het blijkt dat Facebook niet alleen openheid promoot, maar het bedrijf ook op die manier runt. Alle werknemers zitten in één grote ruimte en hebben continu contact met elkaar. Zuckerberg zit zelf ook gewoon tussen de medewerkers. Als hij een vergadering heeft, wordt die gehouden in een grote glazen box.

Afbeelding: Flickr account boltron-

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020