Excite

Musea in Streetview

Je bent een groot liefhebber van musea. Daarentegen ben je ook veel te lui om van je stoel te komen en daadwerkelijk een museum te bezoeken. Vroeger had je dan een probleem, maar door de hulp van onze vrienden van Google hoef je je huis eigenlijk nooit meer uit. Met de Arts Project Website kan je virtueel door een aantal van de beste musea van de wereld wandelen.

Het project is misschien nog het beste te vergelijken met Streetview. Door op pijltjes te drukken op het scherm is een virtuele wandeling te maken door een totaal van zeventien musea.

En de instellingen die meedoen zijn niet de minsten. Wat dacht je van het Rijksmuseum, of het Van Gogh Museum? Ook een kijkje over de grens is mogelijk met Arts Project. Zo is de Hermitage in Sint Sint-Petersburg te bezoeken, of het Museum of Modern Arts in New York.

Er zijn meer dan duizend kunstwerken geïndexeerd, en bij alle is een duidelijke omschrijving te vinden. Volgens Google is het project bedoeld om meer mensen in aanraking te laten komen met kunst.

Overigens moet je voor het complete verhaal nog steeds naar de musea toe. Sommige kunstwerken zijn namelijk onherkenbaar gemaakt, omdat er copyright op rust.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jorge-11

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020