Excite

Muziek luisteren via internet

Eén manier om muziek te luisteren via internet is gewoon naar een radiozender luisteren. Vrijwel alle radiozenders kun je via internet beluisteren, dus je kunt via internet gewoon luisteren naar jouw favoriete station. Dat kun je doen via de website van de radiozender, maar er zijn ook websites waarop je alle Nederlandse radiostations kunt beluisteren. Zo kun je muziek luisteren via radiofm.nl of nederland.fm.

Wil je geen radio luisteren, maar toch via internet muziek afspelen? Dan is Spotify voor jou de oplossing. Je kunt miljoenen nummers beluisteren, zonder dat er ook maar een liedje op je computer hoeft te staan. Als je gratis een account aanmaakt bij Spotify kun je per maand 20 uur muziek luisteren. Je hebt er dan wel reclame bij. Wil je daar vanaf? Dan kun je ook een betaald account nemen en dan kun je ook langer muziek luisteren.

Als je niet alleen muziek wil luisteren, maar ook meteen sociaal actief wil zijn, dan kun je gaan voor last.fm. Het is een interactief radiostation dat muziek afspeelt van jouw favoriete artiest en vergelijkbare artiesten. Maar het is tegelijkertijd een sociaal netwerk waarbij je gebruikers kunt leren kennen met dezelfde muzieksmaak. Ze kunnen jou ook aanbevelingen doen, waarbij je nog meer onbekende muziek kunt ontdekken.

Maar er zijn nog meer muziekdiensten waarbij je via internet muziek kunt luisteren. Zo is er Grooveshark, een gratis programma waarbij je wel wat reclame hebt. Je kunt zelf muziek toevoegen en het grootste gedeelte van andere muziek is ook door gebruikers toegevoegd. Of probeer Jango eens uit. Het is net als last.fm een interactief radiostation waarbij je onbekende muziek kunt leren kennen. En ken je een nummer niet? Dan kun je heel eenvoudig de songtekst bekijken. Muziek luisteren via internet was nog nooit zo eenvoudig.

(photo © Titanas)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020