Excite

Myspace ontslaat helft werknemers

Ooit, in de begindagen van sociale netwerksites, was Myspace enorm populair. Door goed jat- en kopieerwerk van de site Friendster hadden de oprichters goud in handen. Ze zijn zelfs de populairste netwerksite ter wereld geweest tot ze in 2008 werden ingehaald door Facebook. De tanende populariteit van deze Internetmastodont heeft nu ook zijn weerslag op het personeelbestand. Dinsdag werd bekend dat de helft op zoek mag naar een andere baan.

Van de 1000 werknemers die Myspace heeft worden er 500 naar huis gestuurd. De reden die eigenaar Newscorp geeft is dat Myspace efficiënter moet gaan werken om weer winstgevend te worden.

Tegenwoordig wordt Myspace geassocieerd met de een netwerksite voor de zielenpietjes van het Internet. Berucht is de zogenaamde ‘Myspace Angle’: Profielfoto’s die op zo’n manier gemaakt worden dat overtollige kilo’s onzichtbaar zijn.

Maar eerlijk is eerlijk: Myspace is wel een icoon. Het was de eerste sociale netwerksite die echt populair werd. Daarnaast werden Internetdiensten zoals Youtube gelanceerd als extra functionaliteit op Myspace.

Voor Myspace hoeft niet betaald te worden. De website haalt haar inkomsten enkel en alleen uit advertenties. Dat gaat de laatste tijd dus niet meer zo goed. De website heeft ‘slechts’ 130 miljoen gebruikers. Concurrent Facebook doet het met bijna een half miljard gebruikers een stuk beter.

Afbeelding: youtube myspace

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019