Excite

Mysterieus Potter-project is online game

De gamewebsite Massively denkt het mysterie rond de nieuwe website over Harry Potter te hebben opgelost. De website, die donderdag opeens online ging, heeft waarschijnlijk te maken met de lancering van een nieuwe videogame rond de tovenaarsleerling.

Pottermore, zoals de naam van de website heet, zou verwijzen naar Harry Potter Multiplayer Online Roleplaying Experience. Het zou gaan om een online rollenspel binnen de leefwereld van Harry Potter. Potteradepten kunnen het spel vanaf donderdag spelen.

De merknaam Pottermore werd onlangs geregistreerd door de filmstudio Warner Bros en zou een online netwerk moeten worden waarbinnen meerdere gebruikers kunnen samenwerken en met elkaar kunnen communiceren.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over de lancering van een online game rond Harry Potter. In 2008 werd gamestudio Turbine Entertainment gelinkt aan een Pottergame op het internet. Turbine Entertainment maakte eerder het spel Lord of the Rings Online.

Donderdag werd bekend dat J.K. Rowling, de schrijfster van de Potterserie, bezig is met een nieuw project. Het zou niet gaan om een boek en ook geen verband hebben met de film Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2, de laatste Potterfilm die volgende maand uitkomt.

Liefhebbers hoeven waarschijnlijk niet te rekenen op een nieuw boek over de tovenaarsleerling. Rowling, die al zeven delen over Potter schreef, zegt dat die kans uitermate klein is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021