Excite

Nederlanders zitten het langst op internet

Nederlanders blijken een volk dat gemiddeld veel vrije tijd gebruikt om op het internet te surfen. Uit een onderzoek van comScore.com blijkt dat internetgebruikers uit Nederland in april 2011 gemiddeld 31,3 uur online waren, dat is ruim 29 procent meer dan het Europees gemiddelde.

Zij bezochten in totaal 3105 internetpagina's per persoon, ook dat is ruim 26 procent meer dan het Europees gemiddelde. Het aantal personen dat in Nederland online ging, kwam uit op bijna twaalf miljoen. Dat is meer dan twee derde van de totale bevolking. Deze en andere cijfers komen uit een rapport van het onderzoeksbureau comScore.com dat woensdag werd gepubliceerd.

Duitsland heeft het grootste aantal internetgebruikers van vijftien jaar en ouder. Het totaal aantal Duitse unieke bezoekers komt uit op 49,9 miljoen, gevolgd door Rusland met 47,9 miljoen bezoekers. Frankrijk moet het doen met een derde plaats, maar zag in april wel 43,3 miljoen burgers online gaan.

Het aantal Europese bezoekers bedroeg 365,2 miljoen. Zij waren gemiddeld 24 uur per dag online, een cijfer waar Nederland met 31,3 uur zeer royaal aan heeft bijgedragen.

Ook wereldleiders beginnen het toenemende belang van het internet in te zien. Op de recente G8-top in het Franse Deauville werd de rol die overheden op het internet moeten spelen uitgebreid besproken. De Franse president Nicolas Sarkozy kreeg daar veel kritiek, omdat hij het internet te streng zou willen controleren en daarmee de vrijheid van gebruikers zou beknotten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Asthma Helper

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020