Excite

Near-Field communicatie heeft de toekomst

Communicatie gaat in de toekomst nog meer veranderen; we zullen waarschijnlijk helemaal over gaan op Near-Field Communicatie. Telefoons kunnen bijvoorbeeld worden uitgerust met een NFC-chip, waardoor die gebruikt kan worden om bijvoorbeeld in de supermarkt te betalen of op het werk in te klokken.

Ongemerkt maken veel mensen op dit moment al gebruik van de NFC-technologie: in de OV-chipkaart zit een dergelijke chip. Zodra die chip binnen een kleine afstand van de speciale scanner komt, wordt het poortje geactiveerd en kan er van de dienst gebruik gemaakt worden.

Een belangrijk voordeel van de NFC-chips is dat ze erg goedkoop zijn. Ze kunnen dus eigenlijk door iedereen wel gebruikt worden. Bovendien kunnen ze voor tal van doeleinden worden ingezet; het ligt er maar net aan hoe je de bijbehorende software programmeert. Een mobiele telefoon heeft ook bijna iedereen, dus daar hoeft het gebruik ook niet op stuk te lopen.

Op dit moment bevatten de meeste telefoons nog geen NFC-chip, een paar uitzonderingen daargelaten. Dit komt waarschijnlijk omdat er nog maar weinig mogelijkheden zijn om de chip in te zetten. In de toekomst zal dit gebruik echter alleen maar toenemen, waardoor ook de telefoons steeds vaker voorzien zullen worden van een NFC-chip. We kunnen voor de mogelijkheden in ieder geval naar Japan kijken: daar wordt de NFC-chip al dagelijks gebruikt, bijvoorbeeld voor betalingen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker kawanet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020