Excite

Nederland is internetkampioen

Nederland is een klein landje, maar toch hebben we een aantal records op ons naam staan. Zo zijn we gemiddeld de langste mensen van de wereld. Ook zijn we internetkampioenen. Van alle Europeanen internetten wij in ons koude kikkerlandje het meest.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Comscore voor de maand juni. In die tijd waren ongeveer 386 miljoen Europeanen online, waarvan er 12 miljoen de Nederlandse nationaliteit hadden. Gemiddeld brachten we in Europa 26,1 uur per maand door op het wereldwijde web. Met 34,1 uur per maand staken wij echter met kop en schouders uit boven de rest. In het Verenigd Koninkrijk werd er 33 uur per maand geïnternet, in Turkije 31,1 uur.

Wel bezochten we gemiddeld minder pagina’s dan de Turken. Terwijl wij bij 3268 pagina’s bleven steken, zag de gemiddelde Turk er maar liefst 3435 voorbij flitsen.

Uiteraard trok de zoekmachine Google de meeste unieke bezoekers. 335,3 miljoen Europeanen bezochten de website. 259,8 miljoen bezochten een website van Microsoft, terwijl Facebook het tot 246,3 miljoen unieke bezoekers bracht. Dat betekent dat ruim twee derde van de internettende Europeanen één of meerdere keren op Facebook te vinden was. Twitter trok slechts 36 miljoen bezoekers. Daarmee lijkt het erop dat de hype rond dit sociale medium enigszins overdreven wordt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020