Excite

Nederland loopt achter op LTE-gebied

Als Nederlanders hebben we vaak het idee dat we voorop lopen op het gebied van mensenrechten, techniek en innovatie. Maar als we kijken naar mobiel internet, dan blijken we toch behoorlijk achter te lopen op andere landen. Wordt er elders hard gewerkt aan de uitrol van 4G internet, in Nederland moeten we voorlopig tevreden zijn met UMTS en HDSPA. Dat blijkt uit een rapport van een overkoepelende organisatie voor netwerkapparatuurfabrikanten.

In Amerika adverteren verschillende mobiele providers al met bliksemsnel internet dat gebruik maakt van de nieuwe LTE-techniek. Maar ook in Europa wordt er druk geëxperimenteerd met LTE, zoals in Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland.

In Nederland en België zijn providers vooralsnog enkel bezig geweest met voorbereidingen. Toch zijn er plannen om uiteindelijk een LTE-netwerk op te bouwen. Zo langzamerhand beginnen er steeds meer fabrikanten het belang van apparatuur in te zien die met de nieuwe netwerktechniek om kan gaan. Er zijn bijvoorbeeld al negen smartphones en acht tablets aangekondigd die gebruik kunnen maken van het snelle signaal.

LTE is een grote sprong voorwaarts als het gaat om mobiel internet. Waar snelheden bij de huidige technieken blijven steken rond de 20Mbit, kan LTE inmiddels al gegevens door de ether slingeren met 100Mbit. Mogelijk wordt dit in de toekomst nog verbeterd naar 1Gbit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021