Excite

Nederland wereldkampioen sociale media

Nederlanders doet het goed op het gebied van sociale media. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal gebruikers van sites als Facebook, LinkedIn en Twitter met 18 procent. Daarmee mogen we onszelf wereldwijd koploper noemen. Hoewel Hyves nog steeds de meeste unieke bezoekers kent, nam het bezoek aan de site wel af.

Met één procent om precies te zijn. Opvallend genoeg zette de grootste concurrent van Hyves; Facebook, zijn opmars door. Het aantal unieke bezoekers dat de site van Mark Zuckerberg in Nederland naar zich toe trok steeg met maar liefst 76 procent! Een kwestie van tijd dus, voordat Facebook Hyves inhaalt als meestgebruikte sociale netwerksite.

“De sociale netwerkmarkt in Nederland is heel uniek en zit vol interessante ontwikkelingen”, zegt Mike Read, directeur van comScore Europa, dat het onderzoek uitvoerde. “Het is een van de weinige markten waar een lokaal sociaal netwerk nog steeds de grootste is, al komt Facebook steeds dichterbij Hyves.” Volgens Read is Nederland een kernpunt van het netwerkgedrag wereldwijd. En dat voor zo'n klein landje!

Nederland wordt ook nog eens buitengewoon goed vertegenwoordigd op de sites Twitter en LinkedIn. In beide gevallen bezochten meer dan een kwart van alle Nederlandse internetgebruikers de websites. En daarmee staan we ver bovenaan. Landen als Ierland, Japan en de Verenigde Staten volgen op gepaste afstand.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Perfecto Insecto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021