Excite

Nederlanders zijn dol op gamen!

Nederlanders hebben veel hobby’s, maar weinig activiteiten zijn zo populair als gamen. Uit het Nationaal Gaming Onderzoek 2011 blijkt dat Nederlanders volop gebruik maken van de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn en letterlijk overal gamen: thuis, onderweg of zelfs op het werk of op school.

De gemiddelde Nederlander zou volgens het onderzoek door de tijd heen steeds meer zijn gaan gamen. Het verschil met twee jaar geleden is al ruim anderhalf uur per week: in 2009 waren we ongeveer 2,9 uur aan het gamen en dit jaar ligt dat gemiddelde op 4,5 uur per week. Deze enorme toename zou vooral te danken zijn aan de komst van smartphones en tablets en de spelletjes die steeds vaker geïntegreerd worden op allerlei sociale netwerken. Farmville op Facebook is zo’n spelletje dat in razend tempo populair wordt.

In totaal zijn er ongeveer 8,5 miljoen gamers en maar liefst drie miljoen van hen kopen regelmatig nieuwe games. Mannen blijken het vaakst te gamen: zij besteden ongeveer 5,3 uur per week aan hun games. Vrouwen houden het op 3,6 uur. De verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke gamers is overigens opvallend: 53 procent van de gamers is man en maar liefst 47 procent van de gamers is vrouw.

Afbeelding: Flickr account kitkatherine

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020