Excite

Nederlands bedrijf helpt bij productie Apple Watch

  • © Getty Images
Bij de productie van de Apple Watch, die vorig jaar al gepresenteerd werd maar binnenkort ook daadwerkelijk verkocht gaat worden, speelt een Nederlands bedrijf een belangrijke rol. Het gaat om het technologiebedrijf Besi, dat gevestigd is in Duiven. Deze onderneming, die voluit BE Semiconductor Industries heet, is gespecialiseerd in het maken van complexe chipplaatsmachines, machines die chips beschermen en sorteermachines.

De machines die het bedrijf maakt staan erg goed bekend. Het bedrijf voorzag jaren geleden al een toenemende vraag aan producten met veel geheugen en rekenkracht. Dat blijkt ook waar te zijn: tegenwoordig kunnen telefoons, tablets en andere gadgets niet snel genoeg meer zijn voor consumenten. Ook moet die snelheid het liefst gecombineerd worden met een krachtig vermogen.

De chips die hiervoor nodig zijn, zijn wel te ontwikkelen, maar moeten ook geplaatst worden. En dat kan alleen met hele geavanceerde machines, die heel nauwkeurig kunnen werken. Dat is precies hetgeen waar Besi in gespecialiseerd is. Dankzij de goede reputatie van het bedrijf, wordt het nu dus ook ingeschakeld voor de productie van Apple Watches.

De Apple Watch werd maandag officieel gepresenteerd en zal in april beschikbaar zijn. Helaas volgt de introductie in Nederland pas later. Het goedkoopste model van de Apple Watch zal 399 euro gaan kosten. Daarnaast kunnen gebruikers kiezen voor luxere uitvoeringen, waarbij de prijzen zelfs tot 10.000 euro op kunnen lopen. Gebruikers moeten hun horloge wel elke dag opladen; de batterij gaat per laadbeurt 18 uur mee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021