Excite

Nederlandse app-ontwikkelaar haalt miljoenen op

We mogen dan een klein landje zijn, op zakelijk vlak zingen we toch nog een behoorlijk deuntje mee. Zo ook op het gebied van software. De Nederlandse app-ontwikkelaar Service2Media heeft namelijk bekendgemaakt een investering van tien miljoen dollar te hebben ontvangen. Niet slecht, voor een bedrijfje uit Enschede.

Het nieuws van de investering maakte het bedrijf vandaag zelf op haar website bekend. Service2Media maakte in het verleden onder andere apps voor De Telegraaf en de Nederlandse Spoorwegen, maar ook de internationale nieuwsorganisatie CNN werd door het Nederlandse bedrijf voorzien van een app.

De tien miljoen dollar, ongeveer 6,8 miljoen euro, komen uit de portemonnees van Private Plus Fund en Prime Ventures. Service2Media gaf aan dat het dit geld wil steken in het aantrekken van nieuw personeel.

Service2Media werd in 2005 opgericht en maakt apps voor verschillende platformen zoals Android en de iPhone. Uniek aan het bedrijf is dat het een manier heeft ontwikkeld om apps voor verschillende platformen bijna gelijktijdig te programmeren. Zo duurt het dus geen maanden voordat een iPhone-app eindelijk beschikbaar is voor Android en omgekeerd.

Het bedrijf maakt op dit moment nog geen winst. Toch werken er al zo’n honderd mensen op verschillende kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker sermoa

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021