Excite

Nederlandse tarieven mobiel bellen flink duurder dan rest van Europa

In de afgelopen weken hebben de drie Nederlandse providers KPN, Vodafone en T-Mobile veel kritiek te verduren gehad. Vodafone en KPN kwamen naar buiten met het nieuws dat ze de abonnementen flink duurder gaan maken. En daarmee worden we één van de duurste landen van Europa, bleek uit onderzoek van de NOS.

De omroep vergeleek de prijzen die de providers straks gaan invoeren met het aanbod in andere landen. De goedkoopste abonnementen in Nederland kosten straks zo’n 25 euro en bieden een datalimiet van 100MB (KPN) of 200MB (Vodafone).

In de meeste andere landen zijn consumenten veel goedkoper uit. Zo kunnen klanten van de Britse provider Three onbeperkt internetten en tweeduizend minuten bellen voor maar 30 euro.

Wil je onbeperkt bellen, sms’en en internetten in Zweden, dan betaal je bij provider Telia 75 euro. Voor datzelfde geld kan je bij KPN straks maar 1400MB aan data opmaken en slechts 550 minuten bellen.

Overigens hebben slechts Vodafone en KPN nieuwe tarieven aangekondigd. Voorlopig hult T-Mobile zich in stilzwijgen, al zijn er wel signalen dat ook daar de tarieven omhoog gaan. Wel zou de provider willen vasthouden aan onbeperkt internet, al wordt er na een bepaalde hoeveelheid dataverbruik een rem gezet op de snelheid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020