Excite

Neem je favoriete programma's overal mee naar toe!

Heb je nog ergens een USB-stick liggen? De kans is groot dat je er ondertussen een aantal hebt want in korte tijd is de capaciteit van de hebbedingetjes enorm toegenomen en de prijs gezakt! Nu hebben we in een vorig artikel al duidelijk gemaakt dat je het voor documenten op te slaan echt niet meer hoeft te doen. Maar als je toch een pendrive hebt liggen, kan je er nog altijd op een andere manier gebruik van maken: draagbare programma's.

Er zijn honderden programma's te vinden op internet die je vanaf de USB-stick kan uitvoeren. Allemaal leuk en aardig, maar een groot aantal is nogal gespecialiseerd en hebben de meeste mensen niet zoveel nodig.

Hier is onze top 10 van draagbare applicaties voor USB-drives (voor een algemeen publiek):

NB: Heb je liever een voorgekauwde set om rechtstreeks op je USB-stick te zetten? Probeer dan deze complete set draagbare programma's

10 Pidgin: Met Pidgin kan je chatten, waar je ook bent. MSN, google talk, ICQ, noem maar op, je kan overal tegelijkertijd inloggen met dit programma.

9 Convert: Hoeveel centimeter is een inch? Dit is een wel heel complete lijst met allemaal maten, gewichten, temperaturen, enz. die je allemaal kan omzetten. Geld zit er niet bij, daarvoor kan je xe.com gebruiken.

8 7-zip: Zit je bij een vriend en download je een RAR-bestandje of een ander gecomprimeerd filetje, krijg je het niet open! Overkom dit soort problemen met 7-zip

7 Irfan View: Dit programma laat niet alleen snel en simpel allerlei soorten afbeeldingen zien, je kan er ook plaatjes mee vergroten, knippen en zelfs een heleboel bestanden in een keer bewerken.

6 Foxit PDF Reader: Weer die vervelende vriend die geen basisgereedschap op zijn computer heeft staan. Deze PDF lezer is bijzonder snel en hoeft niet eens geïnstalleerd te worden.

5 Skype De populaire telefoondienst Skype is ook portable te maken, ook al is dat een beetje moeilijker. Het loont echter wel de moeite!

4 Ccleaner: Een beetje rotzooi opruimen op andermans computer: zo gebeurd met deze handige tool.

3 Silent Night Burner: Snel even een cd-tje of dvd-tje branden op een computer die niet van jou is? Dit programma heeft het zo voor elkaar.

2 Startmenu voor draagbare programma's: Misschien heb je nu al acht programma's op je stickie, tijd om wat orde op zaken te brengen.

1 Cinta Notes: Nieuw op de markt maar bijzonder nuttig: houd al je notities bij in dit handig en snel programma. Je krijgt er een handige zoekfunctie bij en met Ctrl-F12 maak je snel een notitie. Als die van internet komt, wordt het webadres ook meteen opgeslagen. Directe download

Tip: Deze programma's zijn allemaal gemaakt om op een USB-stick gezet te worden, maar kunnen soms ook erg handig zijn als je je stick niet bij je hebt en je op een computer werkt maar je niets op mag installeren. Als je bijvoorbeeld geen Administrator bent op de computer, werken deze programma's ook!

Wel zin om altijd de beste programma's bij je te hebben, maar heb je geen USB-stick? Ze zijn echt niet duur meer, ga meteen op zoek naar een stickie hieronder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020