Excite

Netflix komt naar Nederland

Filmliefhebbers opgelet, want de streamingdienst Netflix komt naar Nederland. Dat heeft het bedrijf vandaag officieel bekendgemaakt. Het gonsde al een tijdje dat Netflix naar Nederland zou komen. Nederland volgt Scandinavië op dat in oktober 2012 toegang kreeg tot de streamingdienst.

Wat is Netflix?

Netflix maakt het mogelijk om voor een vast bedrag per maand te streamen uit een enorme bibliotheek van films en series. Dat maakt de dienst ideaal voor serie- en filmliefhebbers. In Amerika begon Netflix met dvd-verhuur via de post. Sinds 2007 werkt het bedrijf via streaming. Het is inmiddels zo’n succes dat soms tot een derde van de internetcapaciteit in Amerika wordt ingenomen door kijkers via Netflix.

Netflix in Nederland

Hoe duur Netflix in Nederland wordt is nog niet bekend gemaakt. Ook is er nog geen exacte datum bekend wanneer Netflix in Nederland wordt uitgerold. In Ierland en Finland kost een maandabonnement respectievelijk 6,99 en 7,99 euro. Klanten mogen daarvoor onbeperkt films en series streamen.

Het aanbod bij de Europese varianten van Netflix is over het algemeen wel een stuk beperkter dan in de VS. Waar de dienst in Amerika meer dan 13000 films en tv-series beschikbaar heeft, zijn dat er in Groot-Brittannië ruim 2600 en in Zweden iets meer dan 2000. Netflix spreekt in hun aankondiging wel over een “breed aanbod” voor Nederland.

Netflix series

Netflix is sinds de introductie van streaming enorm gegroeid. Zo maakt Netflix zelf series. In februari zette het in één keer een heel seizoen van het drama ‘House of Cards’ online. Ook de productie van het vervolgseizoen van de cultserie ‘Arrested Development’ ligt in handen van Netflix.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020