Excite

Nexus 7: voordelige tablet van Google

Het was even afwachten, maar het lijkt erop dat de tablet een permanent plekje heeft weten te veroveren in de Nederlandse huishoudens. Waar men eerst vooral nog viel voor de charmes van de iPad, is daar nu ook de Nexus 7; een tablet van Google die veel voordeliger is dan de iPad.

De Nexus 7?

De Google Nexus 7 wordt vanaf september 2012 leverbaar in Nederland. Wie er graag een wil hebben, wordt geadviseerd deze snel te bestellen, want de intekenlijsten stromen vol.

In Nederland zullen twee versie van de Nexus verkocht worden; de versie van 8 GB en de versie van 16 GB. Wie een exemplaar in de winkel aan wil schaffen, is daarvoor 249 euro kwijt. Daar krijg je het exemplaar met 16 GB voor. De 8 GB versie is uitsluitend via Google verkrijgbaar. Daarvoor wordt 199 US dollar gerekend.

Specificaties Nexus 7

De tablet is met een scherm van 7 inch ongeveer even groot als de iPad. De tablet beschikt over een display met achtergrondverlichting, voorzien van krasbestendig glas. Ook leuk: er zit een camera in aan de voorkant.

De tablet weegt 340 gram en kan maar liefst 300 uur doen met een volle accu. Dat geldt echter alleen als de tablet in stand-by modus staat; video kijken kan 9 uur achter elkaar en surfen of lezen kan 10 uur achter elkaar.

De CPU is een quad-core Tegra 3 processor. De tablet is voorzien van wifi en bluetooth en beschikt ook over een micro USB-aansluiting. Met name dat is een voordeel ten opzichte van de iPad.

Andere features van de Nexus 7

Hoewel je via de speciale shop van Google zelf van alles op je Nexus 7 kunt zetten, beschikt hij al over een aantal leuke features. Denk aan een microfoon, GPS, een snelheidsmeter, een magnetometer en zelfs een gyroscoop. Daarmee laat Google weer heel andere toepassingen zien die mogelijk zijn met een tablet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020