Excite

Nieuw: Google Scribe

De tool werkt heel simpel. Als je naar scribe.googlelabs.com gaat, kun je meteen gaan typen. Vervolgens worden er suggesties gegeven voor je volgende woord of zinsdeel. Op die manier weet je gelijk of je iets goed spelt.

Google Scribe is dus niet meer dan een hulp bij het typen. Wel een handige hulp, en volgens de eerste mensen die de tool hebben uitgeprobeerd, werkt het prima. Je kunt de suggesties die worden gegeven aanklikken of simpelweg het corresponderende nummer typen.

Om te kunnen functioneren, maakt Google gebruik van teksten op bestaande websites. Komt een bepaalde uitdrukking vaak voor, dan zal deze snel gesuggereerd worden. Ook wordt er gekeken naar wat je al hebt getypt, zodat je de beste suggesties voor die context krijgt.

Voor nu kun je Google Scribe alleen nog gebruiken in het Engels. Google kennende zal het echter niet lang duren voor de tool in alle bekende talen verkrijgbaar zal zijn. Nog even wachten op het Nederlands dus, maar tot die tijd kun je fijn in het Engels typen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker JeNorton

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021