Excite

Nieuwe Android heet KitKat

Android 4.4 gaat KitKat heten. Daarmee is het besturingssysteem van Google vernoemd naar de chocoladerepen van Nestlé. Het gaat om een ludieke reclameactie van Google en het snoepmerk. Het logo van Android komt tijdelijk op de verpakkingen van Kit Kat, en er is een winactie. Het is voor het eerst dat Android een merknaam krijgt in plaats van een snoep- of koeksoort.

Opvolger Jelly Bean

De nieuwe versie van het Android besturingssysteem zou eigenlijk de naam Key Lime Pie krijgen, dus de verrassing was groot toen vandaag het bericht over KitKat naar buiten kwam. Onder het motto “bereid je voor op een zoete nieuwe traktatie” werd het nieuws bekend gemaakt. Android KitKat is de opvolger van Android Jelly Bean.

Key Lime Pie

Dat het om een ludieke actie gaat blijkt volgens de BBC uit het feit dat heen van de partijen elkaar betalen voor de actie. “Het was vooral om iets leuks en onverwachts te doen,” vertelt John Lagerling bij de BBC. Lagerling is directeur van Android Global Partnerships. De overstap van Key Lime Pie naar KitKat is logisch, vindt Lagarling. Te weinig mensen weten hoe zo’n gebakje smaakt. Wanneer de nieuwe versie wordt uitgebracht, is nog niet bekend.

Bekijk hier een video over de ludieke actie van Google en Nestlé.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021