Excite

Nieuwe Apple TV wordt veel duurder

  • © Getty Images
Over anderhalve week zal de nieuwe Apple TV gepresenteerd worden en die wordt naar verwachting een stuk duurder dan het huidige toestel. Dit hebben bronnen van 9to5Mac aangegeven. Apple zou erover denken om het apparaat voor 149 of 199 dollar te verkopen. Eerder werd het voor 99 dollar verkocht en later werd de prijs zelfs nog verlaagd naar 79 euro.

Er zullen wel een aantal nieuwe features op deze Apple TV zitten, waardoor het apparaat meer mogelijkheden biedt. Het nieuwe toestel kan, net als het huidige model, aan de televisie gekoppeld worden om streamingdiensten te gebruiken en iTunes-aankopen te bekijken. Daarnaast krijgt het nieuwe apparaat een eigen App store. Ontwikkelaars kunnen daar dan eigen apps in plaatsen.

Daarnaast zal de nieuwe settopbox gebruikt kunnen worden in combinatie met Siri. Ook krijgt de nieuwe Apple TV een nieuwe afstandsbediening, waardoor games beter bestuurbaar worden.

Apple zou volgend jaar van plan zijn om een eigen tv-streamingdienst toe te voegen. Die zal in de eerste instantie echter vooral gericht zijn op de Verenigde Staten. Voor de huidige generatie Apple TV's geldt dat deze een update zullen krijgen om hier ook toegang tot te krijgen. De eigen App Store en het gebruik van Siri blijven echter uniek voor het nieuwe apparaat. Verwacht wordt dat de nieuwe Apple TV op 9 september zal worden aangekondigd. Apple onthult dan ook zijn nieuwe iPhones.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021